Pierre Andre

 

Avantgardisten

Fr130 aar gammle vinstokker var Pierre Andre den foerste som laget en biodynamisk chateauneuf du Pape.
PPaa aa PÃ
 -50 og -60 tallet var utstrakt bruk av sprøtemidler mote og anbefalt av myndighetene.
Den  umiddelbare virkning mot skadedyr var slÃ¥ende og skeptikerne ble stemplet som bakstreberske
og konservative. Selvom Pierre Andre fra starten av var lite begestret til bruk av sprøtemidler gjorde
han tester på utvalgte parseller; men innså raskt at behandingen ikke var sunn for plantene, og i
1963 stoppen han all bruk. Et sunt økologisk jordbruk fungerte best for plantene hans.
Som den første i appelasjonen ble hans marker sertifisert økologisk i 1980, lenge før noen
miljøbevelgelse eller myndighet forfektet et naturlig jordbruk. Pierre ville bare at plante han
skulle være sterke og sunne. Han solgte druer til det lokale kooperativemetimen   1987 bestemte shan seg
for å tappe selv. Rudolf Steiners ideer om et naturlig, biodynamisk, jorbruk lå tett opptil hans
egens egne, i 1992 lenge før alle andre, jobbet han helt etter et biodynamiske mønster.
 
I dag er det hans datter, Jacqueline, som driver gården. Hun følger tett opptil farens ideer.
Et naturlig jorbruk innebærer minst mulig forurensning. Den naturlige gjæren skal være den som
finnes  pÃ¥ drueskall og ikke  fra skitne fat eller gulv. Jaquelines cave er en av de rensligste
i appelasjonen og all matereale som er brukt tilaa pusse opp caven er naturlige. Ingen ting skal
forurense eller forstyrre vinen under fermentering og lagring.
 
Selvom Pierre er en avantgardist i appelasjonen, ble han aldri revet med av Robert Parkers innflytelse
pÃ¥ regionen og  fkus pÃ¥ ekstraksjon og  utstrakt bruk av nye fat. Pierre og Jaqueline har alltid la
oensket aa lage en naturlig vin. Pierre Andre har noen av de eldste plantene i appelasjon, plantet rette
etter Phylloxerians herienger. De eldste er mer enn 130 aar gamle og gjennomstittet er mellom 70 og 80 aar.
 
vinen paa store brukte fat og sement. Vinen skal vaere ren og autentisk, en Chateunuef som baerer signaturen
Fra 130 aar gammle vinstokker var Pierre Andre den foerste som laget en biodynamisk chateauneuf du Pape.
PPaa aa PÃ
 -50 og -60 tallet var utstrakt bruk av sprøtemidler mote og anbefalt av myndighetene.
Den  umiddelbare virkning mot skadedyr var slÃ¥ende og skeptikerne ble stemplet som bakstreberske
og konservative. Selvom Pierre Andre fra starten av var lite begestret til bruk av sprøtemidler gjorde
han tester på utvalgte parseller; men innså raskt at behandingen ikke var sunn for plantene, og i
1963 stoppen han all bruk. Et sunt økologisk jordbruk fungerte best for plantene hans.
Som den første i appelasjonen ble hans marker sertifisert økologisk i 1980, lenge før noen
miljøbevelgelse eller myndighet forfektet et naturlig jordbruk. Pierre ville bare at plante han
skulle være sterke og sunne. Han solgte druer til det lokale kooperativemetimen   1987 bestemte shan seg
for å tappe selv. Rudolf Steiners ideer om et naturlig, biodynamisk, jorbruk lå tett opptil hans
egens egne, i 1992 lenge før alle andre, jobbet han helt etter et biodynamiske mønster.
 
I dag er det hans datter, Jacqueline, som driver gården. Hun følger tett opptil farens ideer.
Et naturlig jorbruk innebærer minst mulig forurensning. Den naturlige gjæren skal være den som
finnes  pÃ¥ drueskall og ikke  fra skitne fat eller gulv. Jaquelines cave er en av de rensligste
i appelasjonen og all matereale som er brukt tilaa pusse opp caven er naturlige. Ingen ting skal
forurense eller forstyrre vinen under fermentering og lagring.
 
Selvom Pierre er en avantgardist i appelasjonen, ble han aldri revet med av Robert Parkers innflytelse
pÃ¥ regionen og  fkus pÃ¥ ekstraksjon og  utstrakt bruk av nye fat. Pierre og Jaqueline har alltid la
oensket aa lage en naturlig vin. Pierre Andre har noen av de eldste plantene i appelasjon, plantet rette
etter Phylloxerians herienger. De eldste er mer enn 130 aar gamle og gjennomstittet er mellom 70 og 80 aar.
 
vinen paa store brukte fat og sement. Vinen skal vaere ren og autentisk, en Chateunuef som baerer signature

I dag er det få som benekter at et sunt økologisk jordbruk gir sunne og motstandsdyktige vinstokker men på 50, 60 og 70 tallet var utstrakt bruk av sprøytemidler ikke bare mote men sterkt anbefalt av myndighetene. Den umiddelbare virkning mot skadedyr var slående og skeptikerne ble stemplet som bakstreberske og konservative. Selvom Pierre Andre fra starten av var lite begestret til bruk av sprøytemidler gjorde han allikevel tester på utvalgte parseller; men innså raskt at behandingen ikke var sunn for plantene, og i 1963 stoppet han all bruk. Han var ikke i tvil; et sunt økologisk jordbruk fungerer best for plantene. Som den første i appelasjonen ble hans marker sertifisert økologisk i 1980, lenge før noen miljøbevelgelse eller myndighet forfektet et naturlig jordbruk. Pierre var ikke spesielt opptatt av miljø; han ville bare at plantene hans skulle ha god helse. Han solgte druer til det lokale kooperativet men i 1987 bestemte han seg for å tappe selv. Rudolf Steiners ideer om et naturlig, biodynamisk, jorbruk lå tett opptil hans egens egne, og i 1992 - lenge før alle andre - jobbet han helt etter et biodynamiske mønster.

 

I dag er det hans datter, Jacqueline, som driver gården. I utgangspunktet var ikke Pierre spesielt begeistret for at hans datter -en kvinne - skulle jobbe i vinmarkene, og Jaqueline smiler når hun forteller hvordan hun måtte overbeise han om at dette virkelig var det hun ville! Det gikk tilslutt. Jacqueline følger i farens fotspor. Et naturlig jorbruk innebærer minst mulig forurensning, og den naturlige gjæren skal være den som finnes på drueskall og ikke fra skitne fat eller gulv. Jacquelines cave er en av de rensligste i appelasjonen hun renser alle gulv, vegger og tak med klorin og all materiale som er brukt til å pusse opp kjelleren er naturlige. Ingen ting skal forurense eller forstyrre vinen under fermentering og lagring. 

 

 
 
 
 

Selvom Pierre er en av appelasjonen avantgardister, ble han aldri revet med av Robert Parkers innflytelse på regionen og  fokus på ekstraksjon og utstrakt bruk av nye fat. Pierre og Jacqueline har alltid ønsket å lage en naturlig vin. Jacqueline har noen av de eldste plantene i appelasjon. Grenache stokkene ble plantet rett etter (eller kanskje før!) vinlusens (Phylloxerias) herjinger, for mer enn 130-140 år siden og gjennomsnittsalderen til vinplantene er mellom 70 og 80 år. Innhøstingen skjer for hånd og seleksjonen av druer er streng. Fermenteringen og maserasjonstiden er lang; opptil 4 uker. Deretter lagres vinene på store brukte fat (40 hl) og betongtank i ca 18 måneder før vinen tappes uflitrert på flaske mens klaringen skjer ved bruk av eggehvite.

Pierre Andre lager en av de mest autentiske og renskårne Chateuneuf. Siden plantene ikke har vært sprøtet på mer enn 50 år er jordens mikroorgansimer i full balanse - i tråd med Rudolf Steiners biodynamiske jordbruk. Vinene er ekte naturviner som gjenspeiler dets terroir; usminket av fat og kunstgjær. Kun ørlite SO2 tilsettes før flasketapping for å unngå skade under transport, men dette er også det eneste. 

Den fabelaktige 2007 årgangen er i bestillingsutvalget og i løpet av høsten 2014 vil 2010 årganen være i salg.

 
Fra 130 aar gammle vinstokker var Pierre Andre den foerste som laget en biodynamisk chateauneuf du Pape.
 
 P-5 aa0 og -60 tallet var utstrakt bruk av sprøtemidler mote og anbefalt av myndighetene.
Den  umiddelbare virkning mot skadedyr var slÃ¥ende og skeptikerne ble stemplet som bakstreberske
og konservative. Selvom Pierre Andre fra starten av var lite begestret til bruk av sprøtemidler gjorde
han tester på utvalgte parseller; men innså raskt at behandingen ikke var sunn for plantene, og i
1963 stoppen han all bruk. Et sunt økologisk jordbruk fungerte best for plantene hans.
Som den første i appelasjonen ble hans marker sertifisert økologisk i 1980, lenge før noen
miljøbevelgelse eller myndighet forfektet et naturlig jordbruk. Pierre ville bare at plante han
skulle være sterke og sunne. Han solgte druer til det lokale kooperativemetimen   1987 bestemte shan seg
for å tappe selv. Rudolf Steiners ideer om et naturlig, biodynamisk, jorbruk lå tett opptil hans
egens egne, i 1992 lenge før alle andre, jobbet han helt etter et biodynamiske mønster.
 
I dag er det hans datter, Jacqueline, som driver gården. Hun følger tett opptil farens ideer.
Et naturlig jorbruk innebærer minst mulig forurensning. Den naturlige gjæren skal være den som
finnes  pÃ¥ drueskall og ikke  fra skitne fat eller gulv. Jaquelines cave er en av de rensligste
i appelasjonen og all matereale som er brukt tilaa pusse opp caven er naturlige. Ingen ting skal
forurense eller forstyrre vinen under fermentering og lagring.
 
Selvom Pierre er en avantgardist i appelasjonen, ble han aldri revet med av Robert Parkers innflytelse
pÃ¥ regionen og  fkus pÃ¥ ekstraksjon og  utstrakt bruk av nye fat. Pierre og Jaqueline har alltid la
oensket aa lage en naturlig vin. Pierre Andre har noen av de eldste plantene i appelasjon, plantet rette
etter Phylloxerians herienger. De eldste er mer enn 130 aar gamle og gjennomstittet er mellom 70 og 80 aar.