Mas Conscience

En biodynamisk perle i Terrasses du Larzac

Laurent Vidal tilhører et friskt pust av unge selvstendige vinmakere som er i ferd med å endre Languedocs litt rufsete rykte. For ca 10 år siden innstallerte han seg i sine barndoms trakter i Terrasses du Larzac - kanskje det mest spennende underomeråde i Langudeoc  - i nærheten en av Frankrikes vakreste landsbyer, Saint-Guilhem-le-Désert. Her, fra 12 ha med parseller, lages 5 cuvéer ekte naturvin av høy kvalitet. I 2012 bestemte han seg for å selge eiendommen og det sympatiske ekteparet Nathalie og Eric. Uten noe som helst ønologisk utdannelse, men med kyndig veiledning av Laurant, vinfiserer de nå vinene selv i Mas Conscience ånd og filosofi.


Filosofien er forankret i Rudolf Steiners biodynamiske (selvforsørgende) jordbruk. Det pløyes ikke, vinmarkene får homeopatiske doseringer av gjødsel med te av brennesle, og Maria Thuns biodynamiske såkalender følges ettertrykkelig. Filosofiens forfølges i kjelleren: Ingen tilsetning av gjærsopp, minimalt med røring i gjæringskarrene,  ingen filtrering eller klaring og svoveldosering holdes til et absolutt minimum. Her er formen på fatet like viktig som størrelsen!

Selv med et naturvitenskapelig, kritisk blikk, faller vi fort til ro når vi smaker. Dette er ekte vin som smaker rent og forfriskende uten skjemmende aromaer av eik fra fat. Cas, som lages fra 65+ år gamle vinstokker av Carignan, lagres kun på betongtanker, og til flaggskipsvinen L'As benyttes kun store fat (foudre tronconiques). Cieux lages på gamle stokker av Cincault og bærer druens karakterisktiske letthet selvom den er mer seriøs en mange andre kandidater i regionen. 

De er med stor glede vi kan presentere 4 cuveer fra Mas Consciences portefølje. Øvrig produktinformasjon om vinene kan finnes her.