Dry Creek Vineyard

Med sin plassering 110 kilometer nord for San Francisco og 30 kilometer østlig innover fra Stillehavet har Dry Creek Valley en ideell beliggenhet for vindyrking. Området grenser til Lake Sonoma i nord og samløpet mellom Dry Creek river og Russian river i sør og dalen er klimatisk klassifisert som et Region II klima (som Bordeaux-regionen i Frankrike). Dry Creek Valley opplever således innflytelse fra kyst- og innlandsklima der den nærliggende kystfjellkjeden holder de kjølige marine temperaturene i sjakk, slik at dagtemperaturer rundt 30 grader er vanlig mellom juli og september. De samme fjellene gir samtidig en kanalisering av kjølig havluft og tåke om kvelden med kraftig temperaturfall. Lange, varme dager tillater full modning av druene, mens avkjølingen om kvelden og natten gjør at druene modnes sakte og beholder sitt syrenivå og balanse. Dette er de perfekte vekstforhold for Zinfandel og Sauvignon Blanc, regionens signatur viner, samt Bordeaux og Rhône druesorter. I dette området finner man Dry Creek Vineyard, en familiedrevet pionerbedrift innen økologisk vindyrking i California. Grunnlagt av David S. Stare i 1972 har Dry Creek Vineyard vært drivkraften for etablering av vinproduksjon i området. Inspirert av Loire dalens viner kjøpte David Stare en plommehage og var den første til å plante Sauvignon Blanc i området som tidligere bare hadde drevet fruktdyrking og spredt landbruk. 40 år senere er fortsatt Sauvignon Blanc en av deres signatur viner, men annen generasjon har videreutviklet Dry Creek Vineyard til å bli en anerkjent produsent av en rekke kvalitetsviner med Zinfandel som en av spesialitene. Tramontane er glade for å kunne presentere to av disse vinene, som har vunnet flere internasjonale priser og utmerkelser, i Norge.