L. Benard-Pitois

Benard-Pitois, tilhører en ny generasjon av champagneprodusenter som nå omstiller hele driften til økologisk jordbruk. Med mange små parseller spredt rundt omkring inkludert parseller i Mesnil-sur-Oger og Oger, er omstillingen en kompleks og langvarig prosess og han har derfor etablert en egen label som kun jobber med økologisk sertifiserte druer. Louis Benard-Pitos. Vinfikasjonen er tradisjonell.  Det hele starter med sunne druer og lavt utbytte (alltid under 60 hL/Ha). Louis Benard jobber med lave svovelverdier tidlig i vinifiksajonsn og vinene gjennomgår alltid full malo. For å bevare friskhet chaptaliseres det generelt lite, og hans brut nature fremstår som uvanlig fruktig og rik men ikke for "tørr".  Hver parsell vinifiseres separat på tank (pinot noir) eller godt brukte fat (chardonnay), Lous Benard er ingen stor fan av Pint-Meunier som han selger videre til Duval Leroi og Bollinger. Brut reservee består typisk av 60% Chardonnay og 40% Pinot Noir og har en uvanlilg frisk og fruktig profil med høy syre og godt autolysepreg. Akkorat slik vi liker champagne! Følg med på dette spennende domainte som lager bedre og bedre vinere år for år.