Thatchers Cider


Eier Martin Thatcher
Adresse Sandford, BS25 5RA, England
Hjemmeside www.thatcherscider.co.uk
E-post info@thatcherscider.co.uk
Telefon +44 1934 8228 62

 

 

 

 

 

Familien Thatcher har laget sider i Somerset siden 1904.  Det hele begynte på Myrtle Farm, der William Thatcher en dag bestemte seg for å lage sider til arbeiderne på bondegården sin. Sønnen Stanley fortsatte med å selge sider til de lokale pubene, og dermed var det hele igang ...

Selskapet har idag rundt 75 ansatte som er involvert i alt fra innhøsting til siderproduksjon og salg.

Thatchers er ledende på kvalitet, og har introdusert en ny måte å plante epletrær på (hedgerow style) som gir eplene bedre solforhold og optimal modning. I tillegg forenkler det innhøstingen. De har også utviklet egne produksjonmetoder som gjør at de kan lage frisk sider året rundt.

Thatchers benytter en rekke epleslag i produksjonen sin slik som Katy, Gilly, Angela, Lizzie, Somerset Redstreak, Prince William, Dabinett, Tremletts bitter, Ashton bitter og Cox. Noen av disse eplene har tilstrekkelig søthet, surhet og struktur, og kan benyttes direkte til siderproduksjon uten innblanding av andre eplesorter. Katy, Prince William og Cox er eksempler på dette. De øvrige eplesortene gir best sider dersom man kombinerer dem. Dette gir siderklassikere som Thatchers Gold, Green Goblin, og Thatchers Rosé. Green Goblin blir i tillegg lagret på kjempestore eikefat, noe som gir en ekstra fylde til produktet.

Miljøfokuset til Thatcher passer godt med hvordan vi i Tramontane tenker. For ikke å belaste den lokale vannforsyningen, har de boret en 63m dyp brønn. Denne forsyner dem med alt vannet de trenger, noe som fort blir store mengder på grunn av all vaskingen og skyllingen av epler. Men grunnvann har de nok av i Somerset. På eiendommen sin har de også plantet 32000m² med elefantgress som benyttes til energiproduksjon. Denne hurtigvoksende planten egner seg meget godt som biobrensel og gir energi til vannproduksjon og oppvarming. Veksten krever imidlertid store mengder vann, og da kommer skyllevannet fra eplene godt med. Thatchers samarbeider også med Humlebevaringsfondet som hjelper dem med å legge forholdene til rette for humlene ute i eplehagene.  Miljøengasjementet ga dem i 2013 JD Wetherspoon's pris for sosialt ansvar.

Green Goblin lagres på 100 år gamle eikfat (vats) for ekstra rundhet og struktur.

Låvedørene som Thatchers benytter som logo, viser solid forankring i bondegårdstradisjon.

Thatchers bruker egenprodusert elefantgress som biobrensel (bildet er ikke fra Thatchers).

Elefantgresset går til denne biobrenneren som varmer opp lokalene.

Søk