Les Vins Contés


Olivier Lemasson

"År etter år forsøkte jeg og overtale organet til å klassifisere vinene mine, men de nektet. De mente at vinene er utypiske og dårlige representanter for appelasjonen"  Olivier var lenge bekymret, hvordan skulle han få solgt all vinen. Heldigvis skulle bekymringen vise seg å være grunnløs. En bølge av naturvinsprodusenter fra Loire hadde fått en større og større tilhengerskare og bestemte seg for å gi fransk vinlov finger'n. Oliver lot seg inspirere og tappet alle vinene som "vin du table".

Olivier eier få marker selv men kjøper druer fra bønder han har jobbet med i lang tid. Bønder som kun arbeider økologisk, og flere av vinene er også biodynamiske og de fleste sertifisert av Ecocert. Han holder til sentralt i Loire og henter druer fra Vallee du Cher, som strekker seg sørøstover med utspring i Tours nær Touraine samt Monthou sur bièvre som ligger ca 40 km rett vest for Tours. Fra hjertet av Loire lager han vidunderlige lavsvovla og usvovla naturviner som ikke smaker stall og møkk men friskt og rent. Sois mignon er en usvovla Sauvignon Blanc laget fra gamle stokker og gjennomgår full malolaktisk gjæring. Det gir ikke samme aromaprofil som en Sancerre - kanskje det var derfor de ikke falt i god jord hos sertifiseringsorganet - men en rikere, saftigere og dyp mineralsk karakter. Olivier leker med et utall lokale druesorter, Pineau d´Aunis, Côt, Menu pineau & Romorantin, og har en rikholding portefølje. En av våre favoritter er "Poivre et Sel" (pepper og salt) laget på en blanding av Pinot d'Aunis og Gamay og den lukter virkelig pepper og salt! Laget i CO2 atmosfære og med lav alkohol (11 %) er dette den perfekte sommerrødvinen! 

Tags

Søk