Holger Koch


Frankofil er betegnlesen Holger Koch gir seg selv første gang vi snakker sammen. Han ser til Burgund når han lager sine Pinot Noir viner og det er også her han har hentet sine druer

Holger Kochs knappe 5 hektar med vinmarker befinner seg i Bickensohl i den sørvestlige delen av Kaiserstuhl området. Her i Tysklands varmeste område klarer han å lage viner som skiller seg markant fra den man vanligvis forbinder med vin fra Baden. Istedetfor å fremstå som "bortskjemt av solen" (von der Sonne verwöhnt, slagordet for vin fra traktene) fremstår de snarere som slanke og kjølige. Men ved modning smaker de friskt med fin frukt og minner grunnet den flotte mineraliteten mer om Burgund.

                  

Av overbevisning benytter han spontanfermentering, svovler så lite som mulig og la for et par år siden om til sertifisert økologsik produksjon. Holger Koch er svært opptatt av typisitet i markene og hvordan dette gjenspeiles i de ulike vinene. Han anser kvaliteteten i sine viner som et resultat av små, aromatiske, høykvalitetsdruer slik de forefantes før restrukturering av åssidens vinmarker (Flurbereinigung) ble igangsatt. Han erstattet over flere år de vanlige høyt utbyttegivende druesortene med lavtutbytte kloner fra Burgund. Holger Koch konsentrerer seg om stedskarakterer til sine viner; de skal være elegante og mineralske med substans uten fedme eller søtlige. 

Koch er en ung, engasjert vinmaker som nesten virker beskjeden men som har en ærgjerrig innstilling og et visjonært syn på Badenvinens fremtid.

Søk