Cirelli


Vinmaker Francesco Cirelli
Adresse 64032 Atri (Teramo), Italia
Hjemmeside www.agricolacirelli.com
E-post hospitality@agricolacirelli.com
Telefon +39 392 0351935

 

 

 

 

 

Vi nærmer oss standen til Agricola Cirelli etter et besøk hos en annen Abruzzo produsent der vinene i beste fall kan beskrives som temmelig intetsigende. Vi blir tatt godt imot av Francesco og hans vakre forlovede Michela. Små stykker gåsekjøtt, olivenolje og brød fra Cirellis organiske gård er en perfekt appettvekker og  mens enkelte av Tramontanes medarbeidere er mest opptatt av å få brakt på det rene hvorvidt Michela har en lillesøster, prøver vi Franscenscos Trebbiano 2009 og Montepulciano 2008. Stemningen stiger betraktlig; dette var flotte og ekte viner! Trebbianoen med en strålende friskhet, smak av eple og hint av moden, eksotisk frukt, men mest imponerende er Montepulcianoen  med sin tiltalende duft av moreller og lakris, flotte fruktighet og lange, rike og syrefriske ettersmak. Spesielt den tiltalende fruktkvaliteten gjør oss begeistet og vi blir enige om å fortsette diskusjonen med Francesco over en felles lunsj. Francesco er en ung energisk italianer som forteller at foreldrene tidlig sendte ham til den italienske marinens krigsskoleakademi, La Scuola navale militare "Francesco Morosini" for å roe ned villbassen. Etter videre økonomiske studier ved Università Commerciale 'Luigi Bocconi' ble han eksportsjef og markedsdirektør hos flere vinprodusenter, men drømmen var alltid å drive sin egen vingård. Noe han til de grader har lykkes med med Agricola Cirelli. Han forteller med stor begeistring om sitt prosjekt, en helhetlig økologisk drift på 23 hektar. De dyrker ikke bare vin;  i tillegg til vindyrkning av 2 hektar Montepulciano og 0.5 hektar Trebbiano, drives oppdrett av frittgående gjess, produksjon av grønnsaker, frukt og olivenolje.

Gården ligger i kommunen Atri i provinsen Teramo i Italias Abruzzo region, en av Abruzzos mest mest lovende regioner. Landskapet kjennetegnes av raviner og kløfter, som har oppstått gjennom utstrakt vann- og vinderosjon der vekselvise lag av harde og myke bergarter foreligger. Disse geologiske formasjonene kjent som "calanchi" alternerer med skogsområder og dyrket mark. Jordsmonnet i vinmarkene domineres av leire med en liten andel kalkstein, og danner et perfekt grobunn for Montepulciano. 

Tags

Søk